VPRO Gids 20

18 mei t/m 24 mei
Pagina 34 - ‘zaterdagetalage’
34

zaterdagetalage

Wat moet je op deze dag zien en horen? Lees onze etalage met programmatips, onze filmselectie en de mooiste radio: klassiek, jazz en wereldmuziek.

Sowieso Theo

In aanloop naar het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland ontrafelt Theo Maassen het geheim van onze oosterburen.
Der Theo: Viel Spaß

NPO 1 xx.xx-xx.xx

‘We denken dat het programma hier het beste tot zijn recht komt,’ aldus een woordvoerder van bnnvara over het verplaatsen van de serie Der Theo van vrijdagavond om 20.30 naar zaterdagavond om 22.30. Het bericht kwam vlak na het nieuws dat Theo Maassen komende zomer geen Zomergasten presenteert, het gevolg van berichten in de media over vermeend huiselijk geweld. Dat terwijl Maassen waarschijnlijk liever in het nieuws was gekomen door het stelen van de wereldcup.

Dat gebeurt namelijk in de eerste scène van de eerste aflevering van Der Theo. We zien een gemaskerde Maassen met de gouden trofee in zijn hand over een parkeerplaats rennen. Hij springt een oranje-wit Volkswagenbusje in en roept ‘fahren, schnell!’ Met gierende banden scheuren ze weg, terwijl op de achtergrond de sirenes loeien. Na het gappen van de Uefa Cup van psv en de kampioensschaal van Ajax, is de cup die Duitsland op het wk van 1974 won zijn pièce de résistance.