Zo schreef hij een roman over de ondergang van zijn huwelijk, een een geheel onder invloed van xtc tot stand gekomen verhalenbundel en een boek over zijn jarenlange nachtclubbezoek. Maar pas met '99F', een meedogenloze afrekening met de reclamewereld waarin de schrijver zelf tien jaar lang tonnen verdiende, werd hij definitief een Hele Bekende Fransman. Het boek, vol seks, drugs en design, werd een internationale bestseller en Beigbeder was ineens alom aanwezig als een onhandelbaar wonderkind dat toch iets te melden had.
Nu is er een nieuw boek: 'Windows on the world', dat wederom zeer controversieel is. Want Beigbeder waagde zich aan wat geen enkele andere schrijver voor hem durfde: hij schreef een roman over de aanslagen van 11 september. Sterker nog, hij verbeeldde zich hoe een groepje mensen dat in een van de Twin Towers gevangen zit, langzaam maar onvermijdelijk aan zijn eind komt. Tergend precies, want van minuut tot minuut, beschrijft Beigbeder hoe de Texaan Carthew Yorston, een gescheiden vader die met zijn twee zoontjes gaat ontbijten in Windows on the world op de 107de verdieping, de laatste anderhalf uur van zijn leven doorbrengt.
Het is een gewaagde onderneming, om niet te zeggen een onmogelijke. Want naast dit bij vlagen misselijkmakende verhaal, reflecteert de schrijver zelf op de gebeurtenissen in New York en de gevolgen ervan voor zijn eigen mislukte leven. Dat hij balanceert op een uiterst dun koord, daarvan is de auteur zich maar al te zeer bewust: ‘Het is onmogelijk over dit onderwerp te schrijven, maar het is ook onmogelijk over iets anders te schrijven. Niets doet ons nog wat.’ En: ‘Dit is geen thriller, alleen een poging – die misschien tot mislukken gedoemd is- om het onbeschrijfbare te beschrijven.’ En zo beschrijft Beigbeder meedogenloos gedetailleerd hoe de kapers de stewardessen de keel doorsneden, hoe moeders telefonisch afscheid nemen van hun kinderen in de torens en hoe sommige slachtoffers een sprong prefereerden boven het eindeloze wachten op een wisse dood. En hij citeert daarbij net zo makkelijk Walt Whitman en Baudelaire als Kurt Cobain en Marilyn Manson.
Beigbeder is in Nederland ter promotie van 'Windows on the world'. Hij heeft nog geprobeerd bij de coffeeshop een bonnetje te krijgen, zodat hij zijn aankopen bij zijn uitgever kon declareren, maar zo gek zijn ze zelfs in Amsterdam niet.