Hij schrijft daar: ‘Niemand is veilig, zo verzekerde de politicus ons in het NOS Journaal. Alles wat kwantiteit ontbeert moet wijken – want is van generlei waarde. Tegen deze logica van neoliberaal-populistische snit valt niet op te marcheren. Het Nederlands Letterenfonds stopt dit jaar dan ook met het subsidiëren van literaire tijdschriften. Daarnaast heeft de provincie Gelderland eveneens besloten om Parmentier niet langer financieel te ondersteunen. Het wegvallen van deze subsidies maakt het ons helaas onmogelijk om het tijdschrift in zijn huidige vorm en verschijningsfrequentie voort te zetten. Uiteraard is er naarstig gezocht naar alternatieve inkomstenbronnen, maar die bleken onvindbaar in een land dat een financiële crisis te boven probeert te komen. Na 21 jaar lijkt het doek voor literair tijdschrift Parmentier definitief te vallen.’
En opnieuw sneuvelt een literair tijdschrift. Parmentier houdt op te bestaan. Onder de titel ‘Doek’ en met een fraai hert op het omslag neemt de redactie afscheid. Op website Ooteoote doet hoofdredacteur Arnoud van Adrichem het tijdschrift uitgeleide.
Het Nederlands Letterenfonds maakte eerder bekend dat drie literaire tijdschriften geld kunnen ontvangen als ze een goed plan indienen, maar die nieuwe regeling kwam voor Parmentier kennelijk te laat. Lees de volledige tekst van Van Andrichem op Ooteoote, of kijk op de site van Parmentier.
Al wat we hier kunnen doen is vertellen wat het afscheidsnummer behelst. Er staan bijdragen in van Arnoud van Adrichem, Hugo Bousset, Jeroen Dera, B.C. Epker, Lucas Hüsgen, Frank Keizer, Marc Kregting, Jan Lauwereyns (in samenwerking met Van Adrichem), Peter van Lier, Hanz Mirck, Han van der Vegt, Teun Voeten, Samuel Vriezen en B. Zwaal. Bovendien publiceerde Patrick Bassant op de site van Parmentier een zwanenzang.
In De Avonden gaf hoofdredacteur Arnoud van Adrichem een toelichting. Ook aanwezig waren de dichters Lucas Hüsgen en B. Zwaal, die beiden een bijdrage leverden aan het laatste nummer.