De documentaire laat zien dat Moore het niet zo nauw neemt met de chronologie en soms doelbewust manipuleert. Zo blijkt dat Moore bij zijn debuut Roger & Me (1989) doelbewust informatie heeft achtergehouden. In die documentaire schetst hij de teloorgang van het stadje Flint in Michigan nadat de fabrieken van General Motors verhuizen. Moore wekt de indruk dat General Motors-voorman Roger Smith weigert om in de documentaire te verschijnen. In Manufacturing Dissent is echter te zien dat Moore wel degelijk met Smith heeft gesproken, hij koos ervoor om deze beelden niet te monteren omdat een 'onbenaderbare' Smith beter in zijn documentaire zou passen.
De documentairemakers volgden Moore tijdens zijn promotietournee voor Fahrenheit 9/11, waar Moore herhaaldelijke verzoeken tot een interview met hen afwijst. Ook nu weigert hij in de pers te reageren op de documentaire. De documentairemaker is nu zelf bezig met het afronden van Sicko, een documentaire over de Amerikaanse gezondheidszorg.
Manufacturing Dissent ging afgelopen zaterdag in première op het South by Southwest film festival in Austin, Texas. Ondanks de kritische documentaire zeggen Melnyk en Caine nog steeds bewonderaars van het werk van Moore te zijn, omdat hij toch verantwoordelijk is voor het populariseren van de documentaires.