Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste dvd-releases van de komende maand.

2 juli
De wederopstanding van een klootzak (Guido van Driel)
Indrukwekkend speelfilmdebuut van striptekenaar Van Driel, gebaseerd op zijn eigen graphic novel Om mekaar in Dokkum. De klootzak uit de titel is gangster Ronnie (een ijzersterke Van Wageningen), die na een moordaanslag terugkeert als ander mens. Tot ongenoegen van zijn oud-collega's én slachtoffers. De zoektocht naar zijn belager brengt Ronnie in Dokkum, waar hij het pad kruist van asielzoeker Eduardo . Wonderlijke mix van misdaad en maatschappijkritiek werkt prima, mede dankzij het fraaie camerawerk van Lennert Hillege.
Sterren: ****
Extra's: geen

10 juli
Spring Breakers (Harmony Korine)
Harmony Korine (onder andere scenarist van Larry Clarks Kids en Ken Park) fileert de nihilistische Amerikaanse jeugdcultuur in een bonkend, fluorescerend feest van vlees en zonde. Met de avonturen rondom vier meisjes in bikini die in een spiraal van drank, drugs en geweld terechtkomen, begeeft hij zich op de grens van exploitatie en maatschappijkritiek. De verwerpelijke moraal van de personages wordt blootgelegd én verheerlijkt door felgekleurde beelden, sexy close-ups, slow motion en hypnotiserende muziek. Een hallucinatoire neondroom die je snel nog eens opnieuw hoopt te ervaren.
Sterren: ****
Extra's : Behind the scnes. Featurette: Harmony Korine

20 juli
Warm Bodies (Jonathan Levine)
Hoe de liefde zelfs het meest versteende hart weer tot leven kan wekken, dat is waar deze 'Walking Dead ontmoet Romeo en Julia'-komedie om draait. Met de nodige zelfspot, gevatte metahumor en een ijzersterke Nicholas Hoult in de rol van levende dode die als een blok voor zombiejager Julie valt - met dank aan de door hem verorberde hersenen van haar vriendje - levert regisseur Levine een heerlijk sprookje af, dat zowel de verplichte ranzigheid als de suikerzoete romantiek niet schuwt.
Sterren: ****
Extra's: Audiocommentaar. Verwijderde scènes met optionele audiocommentaar. Boek- en filmontwikkeling. De acteurs. Makeup Effects. En nog veel meer

30 juli
Paradies: Glaube
In dit middendeel van Ulrich Seidls Paradies-trilogie hoopt de devote Anna Maria het paradijs te vinden via haar geloof. Haar geloof in Jezus aan het kruis, die ze elke dag vertelt hoe prachtig hij is. Dat geeft al een beetje aan hoe dubbelzinnig en fascinerend dit drieluik over liefde, geloof en hoop is. Want in haar overgave aan het beeld aan het kruis is de lust niet los te zien van spiritueel verlangen. Tragisch, gelaagd en schitterend gefilmd.
Sterren: ****
Extra's: Geen

31 juli
Side Effects (Steven Soderbergh)
Ambitieuze psychiater Jonathan Banks (Law) krijgt van een farmaceutisch bedrijf een vermogen als hij zijn patiënten hun nieuwe medicijn voorschrijft. Het wondermiddeltje blijkt echter bijwerkingen te hebben: een diepdepressieve, angstige, bloedmooie patiënte (Mara) vermoordt min of meer slaapwandelend haar echtgenoot. Onderhoudende, als paranoiathriller verpakte aanklacht tegen de farmaceutische industrie en de illusie dat geluk uit een potje kan komen. 'Je wordt er niet iemand anders door,' huichelt dr. Banks over het fictieve antidepressivum Ablixa, 'het maakt het makkelijker om te zijn wie je bent.'
Sterren: ***
Extra's: Onbekend

19 augustus
Kid
De zevenjarige Kid woont met zijn broer Billy en moeder op een varkensboerderij in de troosteloze Belgische streek de Kempen. Vader is er vandoor, met achterlating van een torenhoge schuld; de schuldeisers vallen Kids lethargische moeder dagelijks lastig. In lang aangehouden, bewegingsloze shots toont de jonge Vlaamse regisseur Fien Troch (Een ander zijn geluk, Unspoken) de bikkelharde wereld waarin de onaangepaste Kid het maar moet zien te rooien. De bijzondere sfeer wordt versterkt door de soundtrack, met zeurende elektronische muziek en koorzang.
Sterren: ****
Extra's : geen


26 augstus
Les chevaux de Dieu (Nabil Ayouch)
Rauw-realistische film, gebaseerd op het boek Les étoiles de Sidi Moumen (2010) van de Marokkaan Mahi Binebine, waarin drie van de veertien zelfmoordterroristen worden gevolgd die in 2003 verantwoordelijk waren voor de aanslagen in Casablanca. Alle veertien terroristen kwamen uit de sloppenwijk Sidi Moumen, net even onder Casablanca. Regisseur Ayouchs grootste prestatie is dat hij aannemelijk weet te maken hoe drie straatjochies, die aanvankelijk niets met politiek of religie te maken willen hebben, zich uiteindelijk toch volhangen met bommen en als 'paarden van God' hun eigen dood tegemoet gaan.
Sterren: ****
Extra's: geen

27 augustus
Song for Marion (Paul Andrew Williams)
Als zijn vrouw Marion (Redgrave ) sterft komt knorrepot Arthur (Stamp) tot zijn eigen verbazing terecht in het ouderenkoor waarin ze met zo veel plezier zong. Het schematische scenario en de flauwe grappen die voortkomen uit het risqué repertoire van het koor (onder andere Salt-n-Pepa's 'Let's Talk about Sex') zijn minpunten. Maar groot pluspunt van de film is Arthurs prachtige en aangrijpende relatie met Marion, de enige voor wie hij lief en zorgzaam kan zijn. En hoe Arthurs leven wankelt als die pijler wordt weggeslagen.
Sterren: ***
Extra' s: geen

Call Girl (Mikael Marcimain)
In deze onderkoelde, op ware gebeurtenissen gebaseerde paranoiathriller, gesitueerd in Zweden halverwege de jaren zeventig, worden jonge, beeldschone pubermeisjes misbruikt door politici en machthebbers die zich onaantastbaar wanen. In de aanloop naar nieuwe verkiezingen bijt een detective zich vast in de zaak. Debuterend regisseur Mikael Marcimain rekent genadeloos af met het tijdperk van de vrijheid, blijheid , met medewerking van de formidabele Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema, die de film schoot in de bruin-, geel- en oranjetinten die het tijdperk aankleven.
Sterren: ****
Extra's: Onbekend