Wie een abonnement op Bon Appetit neemt, krijgt 'een stijlvol Amerikaans kook- en entertainmentmagazine dat zich richt op culinaire recepten, leuke ideeën, restaurantaanbevelingen en wijnrecensies'.
Bon Appetit is voor de culinaire wereld wat Vogue is voor de mode. Iedereen met culinaire aspiraties wil er werken, en daar moet je wat voor over hebben. Alleen moeten sommige medewerkers er iets meer voor over hebben dan andere. Onversneden racisme bijvoorbeeld.
Sruthi Pinnamaneni dook voor Reply All de keuken in en interviewde alle Bon Appetit-medewerkers met andere culturele wortels: veertig Amerikanen van Mexicaanse, Koreaanse, Taiwanese of Nigeriaanse komaf, allemaal zagen ze hoe witte collega's hen links en rechts inhaalden, terwijl zij bleven steken in de onderste regionen van de testkeuken.
Niemand stelde vragen, het was gewoon de gang van zaken.
In vier afleveringen, waaraan maanden is gewerkt, wordt minutieus verslag gedaan van deze kwestie, die in Amerika hoog opliep, tot en met ontslag van de hoogste baas aan toe.
Lekker extraatje: op de website van Reply All staan recepten van de koks die Pinnamaneni interviewde.