In deze losse remake van de gelijknamige komedie uit 1990 worden twee Afro-Amerikaanse flierefluiters ingehuurd om de villa van basketbal-ster LeBron James schoon te maken. De eigenaar blijkt zelf op meditatieretraite, dus ontstaat het onzalige plan om het huis als feestlocatie te gebruiken. De resulterende meligheid is voorspelbaar, vaak flauw en nogal gewoontjes in beeld gebracht (terwijl debuterend regisseur Calmatic toch heel wat flitsende hiphopclips maakte). Niettemin weet House Party te charmeren met energiek spel, geinige cameo’s, een lieve ondertoon en net genoeg geslaagde grappen.
Wekelijks tipt de redactie van VPRO Cinema de beste en interessantste films op HBO Max. Met ditmaal onder meer een prachtige Nederlands-Vlaamse boekverfilming en een Amerikaanse komedie.
Kom hier dat ik u kus
In deze film volgen we hoofdpersonage Mona op drie momenten in haar leven. Als kind, als vierentwintigjarige en als vijfendertigjarige. Mona staat haar hele leven al aan de zijlijn, geconditioneerd als ze is om zichzelf weg te cijferen en het anderen – vooral stiefmoeder Marie – naar de zin te maken. Verfilming van de gelijknamige bestseller van de Vlaamse Griet Op de Beeck door documentairemakers Lubbe Bakker en Van Koevorden (Ne me quitte pas), die hiermee hun zeer geslaagde fictiedebuut maken. Gespeeld door een Vlaamse topcast.
Lees ook ons interview met de regisseurs: 'De essentie van het boek zit voor mij in de titel'
Made In Dagenham
Op een snikhete dag in 1968 breekt er een staking uit in een autofabriek in de Londense wijk Dagenham. Op zich niets bijzonders: in dat roerige jaar zijn er nog duizenden andere stakingen. Opmerkelijk is wel dat het nu de vrouwen zijn die staken, omdat ze net zoveel willen verdienen als mannen in vergelijkbare functies. De vakbond en het thuisfront hebben hun bedenkingen. Luchtig en opwekkend drama, met zo nu en dan een snufje ontroering. Op ware gebeurtenissen gebaseerd, wat misschien verklaart dat het aanvankelijk toch weer een man is, die de knuppel in het hoenderhok gooit.