Eigenlijk zijn Hiske Versprille en Joël Broekaert concurrenten. Zij schrijft restaurantrecensies en artikelen over eten voor de Volkskrant, hij doet hetzelfde voor NRC. Maar gelukkig is Nederland groot genoeg voor twee eetliefhebbers met een goede pen, en zijn ze ook nog goede vrienden. Wat de twee culinair journalisten met elkaar delen, is dat ze absoluut niet alleen warmlopen voor hoogstaande liflafjes en sterrengerechten. Ze kunnen net zo gelukkig worden van een lekker broodje shoarma of een zak drop.
En ze zijn allebei ook zeer geïnteresseerd in de manier waarop hun eten gemaakt wordt. Broekaert heeft er plezier in een pas geschoten dier helemaal uit elkaar te halen en ook de niet-gangbare onderdelen op te eten. Hij is ook bekend als televisiepersoonlijkheid. In zijn meest recente culinaire tv-programma Joël lokaal ging hij op zoek naar de invloed van de Nederlandse bodem op de smaak van ons eten.
Hiske Versprille schrijft naast haar restaurantrecensies een artikelenserie over snoep. Zo gaf ze inzicht in het maakproces van de winegum en van de chocolademuizen en -kikkers die we met Sinterklaas eten. Ze ontving in 2014 een Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs, voor haar onderzoek naar een biefstukrestaurant dat paardenvlees serveerde. Ook maakte ze de podcast Cheft, waarin ze in gesprek ging met chef-koks.