Henny Vrienten componeerde in 1988 een onvergetelijke soundtrack voor George Sluizers thriller Spoorloos, maar de muziek is tegenwoordig nergens te vinden. In een nieuwe aflevering van de podcast Op de vijfde rij gaat Cesar Majorana op zoek naar de vermiste tape.

Henny Vrientens filmmuziek voor de thriller Spoorloos is een van de hoogtepunten uit de Nederlandse filmmuziekgeschiedenis, maar de soundtrack werd nooit uitgebracht en ook in het archief van Eye Filmmuseum ligt het niet. Dus waar is de soundtrack gebleven?

Ter ere van van de restauratie van Spoorloos, die wordt uitgebracht in bioscopen in Nederland, België en Frankrijk, gaat Cesar Majorana in een nieuwe aflevering van de podcast Op de vijfde rij op onderzoek uit. Majorana: 'Van de soundtrack kan je alleen een korte clip op YouTube vinden, van een account dat inmiddels niet meer actief is. Dat vind ik dus onverklaarbaar. Dit is onze eigen geschiedenis, maar we willen hem op de een of andere manier niet vereeuwigen.'

Het resultaat van zijn zoektocht hoor je in de slotaflevering van een drieluik over filmmuziek, getiteld Het geheim van iconische soundtracks. Nu te beluisteren in je podcastapp, of stream de aflevering hieronder.

Meer over Spoorloos

elke vrijdag