In Nobody Wants This vallen een welgemanierde rabbi en een podcastmaker voor elkaar, tot ongenoegen van iedereen om hen heen. De Netflix-romcom doet niks nieuws, maar is dankzij de chemie tussen de hoofdrolspelers toch uiterst aangenaam.

Een fijne romcom valt of staat bij de chemie tussen de twee hoofdrolspelers. Is het geloofwaardig dat ze verliefd worden? Kun je de vonk zien overslaan? Is hun eerste kus er een om te onthouden?

Wat chemie betreft staat de nieuwe Netflixserie Nobody Wants This als een huis. Vanaf het moment dat Noah (Adam Brody) en Joanne (Kirsten Bell) elkaar tijdens een huisfeestje opmerken, knettert het. Dat is niet alleen direct duidelijk voor de kijker, maar ook voor Noah en Joanne zelf. Ze flirten er ongegeneerd op los en durven ook van meet af aan eerlijk te zijn over de wederzijdse aantrekkingskracht. Een verfrissende keuze want er is menig romcom die dit moment tot vervelens toe voor zich uit schuift. Wat natuurlijk niet betekent dat er geen obstakels zijn, want wat is een romcom zonder iets wat de liefde in de weg staat?

In het geval van Noah en Joanne is dit het feit dat niemand, behalve de twee zelf, hun relatie ziet zitten. Noah is namelijk een rabbi van wie verwacht wordt dat hij de leiding van zijn synagoge overneemt en een joodse vrouw trouwt. Joanne daarentegen weet niet eens wat het woord ‘sjalom’ betekent. (Iets dat niet helemaal geloofwaardig is, Joanne lijkt een redelijk wereldwijze vrouw, maar dat terzijde.) Dat Joanne daarnaast haar liefdesleven gebruikt als voer voor de podcast die ze samen met haar zus Morgan (Justine Lupe) maakt, maakt haar niet direct populairder bij Noahs angstaanjagende schoonzus en zeer aanwezige moeder.

Kristen Bell als Joanne en Adam Brody als Noah in Nobody Wants This

Wat die laatste betreft vervalt Nobody Wants This flink in het cliché van de joodse moeder die onder geen beding wil dat haar geliefde, meest succesvolle zoon eindigt met een ‘sjikse’. Op eenzelfde manier is de seksualiteit van Joannes vader – hij kwam op late leeftijd uit de kast – vooral goed voor flauwe grapjes. En ook Noahs broer Sasha (Timothy Simons) en Joannes zus Morgan zijn als personages niet heel goed uitgediept. Al valt dat bijna niet op omdat Simons en Lupe, die eerder in Veep en Succession te zien waren, iedere scène waarin ze verschijnen naar zich toetrekken. Mocht er een tweede seizoen komen, en die kans is er, is het te hopen dat de twee ook los van hun broer en zus wat meer ruimte krijgen.

Maar dit eerste seizoen draait nog om Noah en Joanne, en dat is prima. Want Brody en Bell zijn zo leuk samen dat je op de bank niet anders kunt dan mee grijnzen en ook een beetje verliefd worden als zij voor elkaar vallen. Precies zoals het een fijne romcom betaamt.

Nobody Wants This

Nobody Wants This is nu te zien op Netflix.

serietips in je mailbox?

elke dinsdag